miércoles, 25 de abril de 2007

Com ens conectem?

Una IP és un conjunt de protocols que cobreixen els diversos nivells del model OSI. Aquests protocols són utilitzats per tots els ordinadors connectats a internet, de manera que aquests puguin comunicar-se entre si. Cal tenir en compte que en Internet es troben connectats ordinadors de classes molt diferents i amb maquinari i programari incompatibles en molts casos, a més de tots els mitjans i formes possibles de connexió. Aquí es troba una dels grans avantatges del TCP/IP, doncs aquest protocol s'encarregarà que la comunicació entre tots sigui possible. TCP/IP és compatible amb qualsevol sistema operatiu i amb qualsevol tipus de maquinari.
Els dos protocols més importants de la pila TCP/IP són el TCP (Transmission Control Protocol) i el IP (Internet Protocol), que són els quals donen nom al conjunt.
Ara en llenguatge bulgar:
Les IP són un nom que te cada placa i que permet que diferents aparells normalment ordinadors es conectin entre si, el ordinadors busquen rutes a través d'aquestes IPs per accedir a un altre aparell i obtenir la informació que busquen. Aquests codis permeten que dos aparells que no estan relacionats directament es pugin relacionar mitjançant altres aparells.

No hay comentarios: